Wycieczka na Mały Kościelec

Tatrzański Park Narodowy zaprasza twórców internetowych na kolejne "Tatry od kuchni". Tym razem tematem będą tatrzańskie lodowce. Tatrzańskie lodowce stopniały kilkanaście tysięcy lat temu. Podczas wycieczki będzie można zobaczyć kotły, żłoby i moreny, które po nich pozostały oraz rośliny, które przywędrowały w Tatry ze Skandynawii. 
22 lipca odbędzie się wycieczka przyrodnicza po tatrzańskim szlaku. Grupa spotyka się w Brzezinach o godzinie 6:00. Planowane jest trasa: Dolina Suchej Wody - Czarny Staw Gąsienicowy - Mały Kościelec - Dolina Zielona Gąsienicowa. Swoją wiedzą i doświadczeniem będzie się z Wami dzielił przewodnik Jasiek Krzeptowski - Sabała z Zespołu Aktywnej Edukacji TPN. Szkolenie odbędzie się w kameralnym gronie (15 osób) dlatego obowiązuje wcześniejsza rejestracja mailowa.